Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Білорусі КДБ затримав олігарха і "друга" Лукашенка

Неділя, 13 березня 2016, 20:55

У Білорусі за підозрою у несплаті податків заарештовано олігарха Юрія Чижа.

Як повідомив начальник прес-служби КДБ Дмитро Побяржин, Чиж затриманий співробітниками КДБ за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 243 КК Білорусі "Ухилення від сплати сум податків, зборів в особливо великому розмірі", пише Onliner.by.

Також затримано ряд осіб, підозрюваних у скоєнні та співучасті у даному злочині.

"В даний час Чиж перебуває у слідчому ізоляторі КДБ. Проводяться невідкладні слідчі дії та необхідні оперативно-розшукові заходи", - зазначили у КДБ.

Великим розміром збитку, згідно ст.243, визнається ухилення від сплати податків, зборів на суму, що у 1000 і більше разів перевищує розмір базової величини, встановленої на день скоєння злочину. Особливо великим розміром - що у 2,5 і більше разів перевищує розмір такої величини.

Покарання за ч. 2 ст. 243 - обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на строк від 3 до 7 років з конфіскацією майна або без конфіскації і з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю або без позбавлення.

Інформація про затримання одного з найбільших білоруських бізнесменів Юрія Чижа з'явилася напередодні, офіційно правоохоронні органи ніяких заяв не робили понад добу. 

Очевидці повідомляли про людей у масках, які проводили обшук в офісі компанії "Трайпл".

Чиж - один з найвпливовіших бізнесменів Білорусі, входить до найближчого кола президента Олександра Лукашенка, володіє активами в нафтовому, транспортному, спортивному, будівельному бізнесах. Очолює Білоруську федерацію боротьби, є головою наглядової ради футбольного клубу "Динамо-Мінськ".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування