Речник Кадирова вимагає відкрити справу проти Яшина

Понеділок, 14 березня 2016, 09:35

Прес-секретар глави Чечні Альві Карімов вимагає від генпрокуратури РФ притягнути до відповідальності опозиціонера Іллю Яшина у зв'язку з публікацією доповіді про Рамзана Кадирова.

За його словами, в доповіді "містяться грубий наклеп, образи та безпідставні звинувачення на адресу глави Чеченської республіки Рамзана Кадирова", повідомляє прес-служба чеченського керівництва.

Також Карімов стверджує, що "доповідь носить яскраво виражений провокаційно-агресивний характер, спрямований проти Р. Кадирова і всього чеченського народу" і що в ньому містяться ознаки розпалювання національної та релігійної ворожнечі, оскільки автор "прагне переконати громадян Росії, що Чечня загрожує безпеці РФ і може оголосити їй джихад".

Карімов вважає, що Яшин навмисне намагається протиставити силові відомства Росії і Кадирова.

Він також назвав "відвертою брехнею" твердження Яшина про те, що Кадиров має 30-тисячну особисту армію.

Прес-секретар Кадирова також вважає, що зараз почалася пропагандистська кампанія проти Чечні, "носить системний характер, за якою стоять сили, зацікавлені очорнити весь народ, республіку, її керівництво, переконати громадян Росії, що від Чечні виходить загроза, переконати іноземних інвесторів у тому, що в Чечню не можна вкладати кошти".

"Головною метою є прагнення через Чечню розхитати ситуацію в Росії", – вважає Карімов.

Як відомо, 23 лютого Яшин опублікував доповідь про Кадирова і ситуацію в Чечні під назвою "Загроза національній безпеці".

За кілька годин до цього сам Кадиров також опублікував цю доповідь у соцмережах, назвавши його "пустопорожньою балаканиною".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...