Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У кабінеті військового прокурора вимірюють радіаційний фон

Понеділок, 14 березня 2016, 10:06

У кабінеті головного військового прокурора Анатолія Матіоса вимірюють радіаційний фон, а сам він не розлучається з табельною зброєю.

Про це він розповів в інтерв'ю виданню "Сегодня", оприлюдненому в понеділок.

Такі виняткові заходи безпеки Матіос пояснює "практично військовим становищем", в якому знаходиться Україна.

"Коли обпікся раз на молоці, дмухаєш потім і на холодну воду. Погрози були і є", - пояснює прокурор той факт, що в його кабінеті вимірюють радіаційний фон.

За словами Матіоса, його рідні "вкрай негативно" сприймають такі заходи безпеки.

"Але цей захід вимушений, продиктований безпекою моїх близьких - мами і дружини", - сказав прокурор.

На питання, чи носить він табельну зброю, Матіос зазначив:

"Постійно. Регулярно буваю в тирі... Наші співробітники теж регулярно тренуються, виїжджають на стрільбища. Живемо фактично в стані війни - значить, повинні володіти різними видами зброї".

Коментуючи той факт, що після заяви Віктора Шокіна про відхід серед його наступників згадують і його фіамілію, Матіос сказав:

"Знаєте, я офіцер. У моїй біографії посад було чимало. І нинішня не є бухтою спокою. Нової роботи не прошу. Але генпрокурор у нас є - його прізвище Шокін".

Про відносини з генпрокурором Матіос повідав наступне:

"Він мій безпосередній керівник. Завжди говоримо один одному те, що думаємо, а не те, що хотіли б чути. Інтриг, брехні, фальші між нами не було і немає. Сьогодні Шокіна найбільше критикують ті, хто вчора хвалив і захоплювався ним. Але це вже політика. Мабуть, на цій посаді її не уникнути. Віктор Миколайович завжди був готовий до таких пертурбацій. Достойно готовий. За що його теж глибоко поважаю...".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...