Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Малайзія хоче створити групу експертів для розслідування по MH17

Вівторок, 15 березня 2016, 08:46

У Куала-Лумпурі вважають за необхідне створити міжнародну експертну групу з розслідування причин аварії на Україні "Боїнга-777" "Малазійських авіаліній".

Про це заявив глава Сенату Малайзії Абу Захар Уджанг у вівторок журналістам після зустрічі в Куала-Лумпурі зі спікером Ради Федерації РФ Валентиною Матвієнко, передає Інтерфакс-Україна.

"Малайзія закликає міжнародне співтовариство до того, щоб була створена група професійних експертів, яка б на неупередженої, професійної, незалежній основі довела до кінця це розслідування, щоб була з'ясована вся правда", - сказав Уджанг.

"Саме тому Малайзія звертається з закликом до всіх членів міжнародного співтовариства, щоб вони скористалися власним досвідом і надали всю наявну інформацію і навички, щоб було проведено неупереджене об'єктивне розслідування, щоб подібні трагедії не повторювалися надалі", - підкреслив він.

Глава Сенату Малайзії вважає, що така трагедія могла статися з літаком будь-якої країни, тому необхідно, щоб всі уряди, "особливо ті, громадяни яких загинули в результаті трагедії, зробили все можливе, щоб довести до кінця це розслідування".

При цьому Матвієнко заявила, що РФ буде наполягати на "об'єктивному, незалежному неангажованому, професійному, остаточному звіті".

"Вважаю неприпустимими спроби політизації в ході розслідування аварії "Боїнга", спроби заробляти політичні дивіденди на важкій катастрофі, тим більше, закликати до якогось міжнародного трибуналу, до якихось політичних судилищ", - підкреслила вона.

"Росія надала до попереднього звіту свої міркування, заперечення, додаткові матеріали. Ми сподіваємося, що вони будуть уважно, об'єктивно, незаангажовано розглянуті", - сказала Матвієнко.

"Боїнг-777" "Малазійських авіаліній", що летів з Амстердама в Куала-Лумпур, зазнав аварії 17 липня 2014 роки над окупованою частиною Донбасу. В результаті аварії загинули 298 осіб. Пізніше стало відомо, що він був збитий установкою БУК. Численні дослідження, а також перехоплення телефонних розмов підтверджують, що установка була доставлена на Донбас з Росії.

Росія в свою чергу стверджує, що літак був збитий українськими військовими, однак на тому місці, яке вказують російські експерти, українських військових в той час не було.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...