Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокат Савченко: Ми свою роботу зробили, м'яч - у дипломатів

Вівторок, 15 березня 2016, 11:44

Один з адвокатів Надії Савченко Ілля Новіков вважає, що захист виконав свою роботу, тепер долю українки повинні вирішити дипломати.

Про це він заявив у студії телеканалу RTVI.

"Я впевнений, що ця ситуація не затягнеться на місяці. Не кажучи вже про роки. М'яч на сьогоднішній день переходить на бік дипломатів, ми свою роботу зробили, апеляції подано не буде, з тієї причини, що Надія Савченко забороняє нам подавати апеляцію", - заявив Новіков.

Він не сумнівається в тому, що суд визнає Савченко винною.

"Тобто було зрозуміло, що якщо справа взагалі дійде до суду, то не засудити її не можуть. Тому що це означає плювок в обличчя особисто Бастрикіну, начальнику Слідчого комітету, який у цю справу вклав свою особисту репутацію", - зазначив адвокат.

Одним з варіантів для звільнення Савченко Новіков вважає помилування, причому для цього зовсім необов'язково подавати прохання про помилування.

"Немає такого закону (що зобов'язує для помилування подати прохання - УП). Є варіант, що її можуть поміняти, у МЗС вже склалося таке кліше, називається "естонський варіант (Росія обміняла естонського поліцейського Естона Кохвера на російського шпигуна – УП)", - підкреслив Новіков.

Він також назвав Савченко "особистою бранкою государя".

Як відомо, Савченко голодує вже 89 днів. Вона вимагає пустити до неї українських лікарів.

МЗС РФ заявив, що питання передачі Києву Савченко не буде розглядатися доти, доки суд не винесе рішення у її справі.

У ЗМІ неодноразово лунали припущення, що Савченко можуть обміняти на російських співробітників ГРУ, яких зараз судять в Україні. Сама Савченко виступає проти обміну.

Тетяна Кусок, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...