МЗС РФ: Савченко не передадуть Києву, доки суд не винесе вирок

Субота, 12 березня 2016, 11:33

Питання передання Києву української льотчиці Надії Савченко, незаконно ув'язненої в Росії, не розглядатиметься на порядку денному доти, доки суд не винесе рішення у її справі.

Про це заявила в суботу офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова.

"Зараз про це не йдеться і не йшлося доти, доки не буде рішення суду", - сказала вона в ефірі програми "Вести в суботу з Сергієм Брильовим" на телеканалі "Росія 1" (ВДТРК).

Так Захарова відповіла на прохання прокоментувати повідомлення Мін'юсту РФ про отримання запиту від українських колег про передання Києву засуджених українців, які перебувають у РФ.

За словами офіційного представника МЗС Росії, "який би тиск не чинився на російське правосуддя, на, зокрема, російську громадську думку, суд буде доведений до кінця і буде винесений вирок". "Зараз слово за судом", - наголосила вона.

Коментуючи заяви Вашингтона про те, що утримання Савченко під вартою в РФ порушує положення Мінських домовленостей про необхідність звільнити всіх незаконно утримуваних осіб, Захарова заявила, що "Мінські домовленості присвячені двом сторонам конфлікту всередині української кризи".

"Йдеться про офіційний Київ та Донбас. Все. Крапка", - сказала вона.

Як відомо, 9 березня президент Петро Порошенко заявив, що готовий скористатися своїм конституційним правом і обміняти українську льотчицю Надію Савченко, незаконно засуджену в Росії.

Минулої п'ятниці прес-служба Мін'юсту Росії повідомила, що відомство протягом місяця відповість Україні на запит про передання цій державі засуджених в РФ українців.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування