Бочковському та Стоєцькому зачитали обвинувачення

Вівторок, 15 березня 2016, 19:50

Шевченківський райсуд Києва продовжить розгляд справи за обвинуваченням екс-голови Держслужби з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського та його першого заступника Василя Стоєцького 24 березня о 13:30.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", на засіданні у вівторок у суді прокурор завершив зачитувати обвинувальний акт.

У ньому Бочковського та Стоєцького звинувачують у вимаганні з метою одержання неправомірної вигоди, в завданні збитків державі своїми діями на суму близько 6,6 млн грн.

Крім того, в суді було озвучено цивільний позов представникам ДСНС України, в якому позивач просить стягнути з обвинувачених зазначену суму.

Після зачитування обвинувального висновку суд визначив порядок подальшого розгляду справи.

Колегія суддів визначила, що спочатку буде допитано потерпілих у цій справі, потім - обвинувачених, після цього досліджуватимуть письмові докази, потім відбудеться допит свідків сторони обвинувачення, свідків захисту, у разі потреби, експертів.

Після цього суд розгляне наявні клопотання сторін і перейде до судових дебатів.

Як відомо, 25 березня 2015 року на засіданні Кабміну правоохоронці затримали Бочковського і Стоєцького за підозрою у зловживаннях і причетності до корупційних схем у ДСНС.

Після цього уряд звільнив цих чиновників. Їм оголошено підозру.

Печерський районний суд Києва 28 березня задовольнив клопотання слідства про обрання запобіжного заходу Бочковському у вигляді тримання під вартою на два місяці з правом внесення застави в 1,184 млн грн.

Бочковський вийшов під заставу з Лук'янівського СІЗО 2 квітня.

Глава МВС Арсен Аваков 12 вересня 2015 року заявив про передачу до суду матеріалів за двома епізодами звинувачень колишнього керівництва Держслужби з надзвичайних ситуацій, ще один епізод і далі розслідують.

Головне слідче управління МВС 8 жовтня 2015 року закінчило досудове розслідування в кримінальному провадженні за підозрою чиновників.

Дії Бочковського кваліфіковані за ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди посадовою особою), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) і ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу.

Дії Стоєцького кваліфіковані також за ч.4 ст. 368 та ч. 2 ст. 364 КК.

За інформацією МВС, дії екс-чиновників завдали державі збитків на суму понад 6,6 млн грн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News