Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Керрі летить до Москви, щоб обговорити Донбас і Сирію

Середа, 16 березня 2016, 00:42

Глава Держдепу США Джон Керрі збирається наступного тижня відвідати Москву, де заплановані його зустрічі з російським керівництвом.

Про це заявив у вівторок під час брифінгу в Державному департаменті США речник відомства Джон Кірбі, повідомляє "Укрінформ".

"Державний секретар планує наступного тижня відправитися в Москву для зустрічі з російськими лідерами... Він зустрінеться з президентом Путіним, і безумовно, з міністром закордонних справ Лавровим", - зазначив представник Держдепу.

Він підкреслив, що основна мета цієї поїздки - продовжити пошуки шляхів для просування політичного процесу в Сирії.

"Втім, під час будь-яких наших дискусій з представниками російської влади, які мали місце раніше, обов'язково порушувалися й інші питання. Звичайно, Україна - одне з них, і я очікую, що вони будуть говорити про ситуацію в Україні і конкретно про імплементацію Мінських домовленостей", - зазначив Кірбі.

Відповідаючи на питання, чи буде йти мова під час розмови Керрі і Путіна про Надію Савченко, речник зовнішньополітичного відомства США сказав, що очевидно так.

"Держсекретар порушував питання Надії Савченко в розмовах з міністром закордонних справ Лавровим. Фактично, це сталося і під час їх останнього спілкування. Отже, не буде несподіваним, якщо про це говоритимуть в Москві", - додав Кірбі.

Він підкреслив, що Керрі ймовірно використає можливість розмови з російським керівництвом, "щоб ще раз акцентувати на нашій стурбованості її (Савченко) тривалим ув'язненням".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування