Кримчан, які здають житло, зібралися "виводити з тіні"

Четвер, 17 березня 2016, 11:02

В Управлінні Федеральної податкової служби РФ щодо Криму розробили програмно-аналітичний комплекс із виявлення й фіксування фактів здачі в оренду житла.

Як повідомляється на муніципальному сайті Керчі, він дозволяє фіксувати факти комерційних оголошень про здачу житла, зберігати інформацію про місце розміщення оголошення, вносити інші контактні відомості й дані.

"За допомогою ПАК існує можливість передавати списки телефонних номерів у відповідні інстанції для визначення їх власників. Поєднуючи дані за телефонним номером, ПІБ, адресою надання послуг зі здачі житла й корелюючи відомості з даними Росреєстру й БТІ – достовірно визначаються власники, які здають житло й іншу нерухомість в оренду", - йдеться в повідомленні.

За інформацією "влади Криму", програмний комплекс поки тестується, але вже зараз дозволяє поділяти орендодавців на групи:

1) підтверджені, зареєстровані приватні підприємці, які перебувають на обліку й здійснюють задекларовані види діяльності;

2) тіньові особи, які здійснюють незаконну здачу житла;

3) нерезиденти РФ (громадяни України й інших країн, які є власниками житла на території Криму), які не стоять на обліку податковій і не сплачують податки.

"До кожної групи можливе застосування відповідних ступенів і мір притягнення до відповідальності", - уточнили в податковій службі окупаційної влади.

"Усі виявлені відомості буде відпрацьовано й передано для відпрацьовування в територіальні податкові органи для адресної роботи з такими платниками податків", - повідомляють податківці.

За їхніми даними, у найближчі дні більшість тих, хто здає кватири в анексованому Криму, отримає смс-повідомлення, яке попереджає про необхідність декларування отриманих доходів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...