Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГПУ закрила справу проти екс-чиновників "Нафтогазу" братів Кацуб - Лещенко

Четвер, 17 березня 2016, 12:11

Народний депутат Сергій Лещенко (БПП) заявляє, що Генпрокуратура закриває резонансні кримінальні провадження проти колишнього оточення Віктора Януковича.

Про це він сказав під час брифінгу, передаєІнтерфакс-Україна.

"Після Революції гідності порушується кримінальне провадження про півмільярда гривень, які "Нафтогаз України" заплатив Курченко (Сергій Курченко - голова наглядової ради і власник "ВЕТЕК", оголошений у міжнародний розшук - ред.). Головні фігуранти - брати Кацуби - потрапляють під слідство через півтора року з початку розслідування. Але потім через три місяці після того, як їм висунули підозру, справу закривають... Це черговий приклад того, як Генеральна прокуратура "зливає" резонансні справи проти колишнього оточення президента Януковича", - заявив Лещенко.

За його даними, "нагляд за цим кримінальним розслідуванням здійснювало управління, куратором якого є перший заступник генпрокурора, пан Севрук (Юрій Севрук - ред.), той самий чоловік, який зараз виконує обов'язки генерального прокурора України і якого називають серед тих, хто може очолити Генпрокуратуру".

При цьому Лещенко оприлюднив відповідь Міністерства внутрішніх справ на свій депутатської запит. За інформацією МВС, проти колишніх заступників голови правління НАК "Нафтогаз України" Сергія та Олександра Кацуб здійснювалося досудове кримінальне розслідування. Брати підозрюють у привласненні, розтраті майна або заволодінні шляхом зловживання службовим становищем.

У вересні братам було оголошено підозру у скоєнні злочинів, після чого вони покинули Україну.

1 жовтня 2015 року Генпрокуратура оголосила Сергія та Олександра Кацуб в міжнародний розшук, а 5 січня 2016 року Генпрокуратура закрила кримінальне провадження і, відповідно, припинила розшук.

"Це черговий приклад того, як політична змова і політична доцільність прикривають будь-які аргументи про законність, це черговий доказ того, що ми повинні змінити керівництво Генеральної прокуратури України", - підсумував Лещенко.

Сергій Кацуба був народним депутатом Верховної Ради сьомого скликання (2012-2014 рр..).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування