Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія компенсує заборону їжі з ЄС продуктами з Сан-Марино

П'ятниця, 18 березня 2016, 09:27

Сан-Марино почне постачати в Росію сир і преміальну м’ясну продукцію.

Про це заявив виконавчий директор Національної асоціації оптово-розподільчих центрів РФ Володимир Ліщук, повідомляє видання "Коммерсантъ".

Планується, що відповідну угоду бізнесмени двох держав підпишуть 18 березня на Міжнародному економічному форумі держав-учасниць СНД, який відвідає міністр Територіального розвитку і міжнародного економічного співробітництва республіки Сан-Марино Антонелла Мулароні.

Як зазначив Ліщук, із Сан-Марино може постачатися безліч продуктів європейського виробництва, що потрапили під ембарго.

"На території республіки розташовано 24 сироварні, безліч підприємств, які займаються копченням м'яса за особливими технологіями", - сказав він.

Ліщук додав, що за рахунок поставок з Сан-Марино вийде витіснити з російського ринку товари, які постачаються в країну нелегально, в обхід ембарго.

Сан-Марино є однією з найменших держав на планеті після Ватикану й Монако.

Як відомо, в серпні 2014 року Росія у відповідь на рішення Євросоюзу ввела на рік ембарго, заборонивши імпорт продовольства з Європи, США та інших країн, що підтримують санкції проти Росії. Під харчові контрсанкції підпали всі овочі і фрукти, риба, молоко і молочна продукція, свинина, яловичина і м'ясо птиці.

У липні 2015 року президент РФВолодимир Путін продовжив ембарго ще на рік. 13 серпня 2015 року російський уряд доповнив список санкційних країн Чорногорією, Албанією, Ісландією, Ліхтенштейном і Україною.

29 липня минулого року Путін підписав указ про знищення ввезених на територію Росії продуктів, які потрапили під ембарго.

"Європейська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування