Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Скандального Шевцова лобіювали з Адміністрації президента - депутат

П'ятниця, 18 березня 2016, 11:10
Скандального Шевцова лобіювали з Адміністрації президента - депутат
FB Гітлянська Олена

Кандидатуру скандального голови Вінницької поліції Антона Шевцова могли лобіювати з Адміністрації президента.

Про це пише депутат фракції БПП Мустафа Найєм у себе в Facebook у вівторок.

"Той факт, що главу Вінницької поліції спочатку звільнили, а потім затримали - це, звичайно ж, в першу чергу заслуга громадськості, журналістів, в першу чергу Дмитра Гнапа, які били на сполох всі ці дні", - зазначає депутат.

"Звичайно, залишається питання, як ця людина взагалі потрапила на цю посаду. Очевидно, кандидатуру Антона Шевцова лобіювали, і наскільки мені відомо, ініціатива виходила з Адміністрації президента", - стверджує Найєм.

"Правда це чи ні, покаже час. Але цей випадок повинен стати хорошим прикладом, щоб зрозуміти просту істину: хто б не стояв за тим чи іншим чиновником, як би хто не наполягав на чиєму-небудь призначенніі, публічна, політична і юридична відповідальність у кінцевому рахунку лягає на плечі керівництва Національної поліції", - додає нардеп.

На думку Найєма, "одного гучного і публічного скандалу навколо спроби просунути будь-кого на будь-яку посаду обхідним шляхом було б достатньо, щоб ця практика припинилася".

Як відомо, на початку червня 2015 року Олександр Терещук був звільнений з посади начальника київської міліції в порядку люстрації. Проте вже через місяць президент Петро Порошенко скасував люстрацію Терещука і він повернувся на посаду.

ЗМІ повідомляли, що кандидатуру Терещука просував сам Порошенко. Остаточно Терещука звільнили в грудні 2015 року.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування