Березюк назвав рішення КС злочинним, Ляшко висунув умову

П'ятниця, 18 березня 2016, 12:21

Олег Березюк вважає злочинним рішення Конституційного Суду, яким він дозволив парламенту ухвалювати в цілому проект змін до Конституції на будь-якій наступній черговій сесії після тієї, на якій законопроект було ухвалено в першому читанні.

Про це лідер фракції "Самопоміч" заявив журналістам, повідомляють "Українські новини".

"Це злочин. І замах на конституційний лад України", - сказав він.

Його соратниця Оксана Сироїд сказала: "Я вважаю, що це свідчить про залежність Конституційного Суду. Він залежний. Там велика кількість людей, які призначені ще попереднім режимом. Сьогодні їх використовують політики, це зручно обом сторонам. Мені дуже шкода, особливо через тих суддів, які пишуть окремі думки, а голосують "за"

"Вони не побачили неконституційності у змінах до регламенту, що було дуже очікуваним", - додала віце-спікер, цитує "Інтерфакс-Україна".

Голова фракції Радикальної партії Олег Ляшко також вважає подібне рішення КС свідченням того, що суд залежить від влади.

"Цього слід було чекати. Залежний і продажний Конституційний Суд, сформований ще Януковичем", - заявив він.

Ляшко сказав, що його фракція не буде голосувати за зміни до Конституції в частині децентралізації влади, доки питання децентралізації й особливостей місцевого самоврядування на окремих територіях Донецької й Луганської областей не буде розділено.

Він наголосив, що Радикальна партія підтримує децентралізацію, у зв'язку з чим готова розпочати заново конституційний процес щодо даного питання.

У свою чергу, голова прем'єрської фракції "Народний фронт" Максим Бурбак вважає рішення КС виправданим і правильним.

"У такий час, у який ми живемо, ми не маємо часу для ухвалення вішень від сесії до сесії, тому що (постали) дуже складні виклики перед країною. Потрібно йти на таке", - сказав він "Українським новинам".

Раніше КС дозволив Верховній Раді ухвалювати в цілому проект змін до Конституції на будь-якій наступній черговій сесії після тієї, на якій зазначений законопроект було ухвалено у першому читанні.

20 січня народні депутати звернулися до КС із проханням розтлумачити положення ст. 155 Конституції "наступна чергова сесія" для визначення кінцевого терміну ухвалення в цілому змін до Основного закону в частині децентралізації.

28 січня парламент вніс до регламенту норму, згідно з якою ухвалений у першому читанні й не розглянутий у цілому на наступній черговій сесії проект змін до Конституції можна розглядати на наступній черговій сесії ВР.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування