Сакварелідзе каже, що "зниклі $2 млн ГПУ" вішають на нього

П'ятниця, 18 березня 2016, 15:30

Заступник генпрокурора Давід Сакварелідзе вважає розслідування факту розкрадання коштів США на реформування прокуратури спробою дискредитувати його команду.

Про це він заявив в ефірі Громадського.

"Виявляється, те, що завадило Шокіну реформувати прокуратуру – це два мільйони доларів, які пропали. Це вже восьма або дев'ята справа, яка реєструється проти нашої команди. Основна частина нашої роботи зараз паралізована", – сказав Сакварелідзе.

За словами Сакварелідзе, його команда не мала доступу до виділених США коштів на реформи прокуратури.

"Я дивувався, коли мене запитували: Давид, а де гроші, чому вони не на нашому рахунку? Я говорив, що вони і не повинні бути на нашому рахунку. Є проект, і вони фінансують цей проект", – зазначив він.

Водночас він заявив, що готовий прийти на допит до ГПУ.

Нагадаємо, Генпрокуратура за запитом низки депутатів проведе розслідування обставин використання коштів, що надійшли від американських і європейських партнерів на реформування органів прокуратури, але так і не надійшли на офіційні рахунки відомства.

Прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко вже заявив, що будуть допитані "високопоставлені співробітники, які відповідали за реформи".

У свою чергу посол США в Україні Джеффрі Пайєтт пояснив, що гроші були надані не напряму Генпрокуратурі. Вони були розподілені – 200 тисяч доларів були надані організації економічної співпраці і розвитку на розробку тестів для співробітників органів прокуратури, а ще 2 млн доларів – Міжнародній організації з розвитку і права, щоб надалі використати в реформі прокуратури.

Він також наголосив, що США бажають бачити від Генеральної прокуратури України реальну боротьбу з корупцією, а не "відкритий і агресивний опір реформам".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування