Суд знову продовжив арешт Топазу

П'ятниця, 18 березня 2016, 18:39

Київський райсуд Харкова  продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави антимайданівцю Ігорю Кромському, відомому на прізвисько "Топаз".

Про це повідомив адвокат Кромського Олександр Шадрін.

"За клопотанням прокуратури суд продовжив йому запобіжний захід ще на 60 днів", - зазначив він.

За словами Шадріна, захист вважає, що норма Кримінального процесуального кодексу, згідно з якою стосовно обвинувачених у посяганні на територіальну цілісність України (одна із статей, за якою обвинувачують Кромського) не може бути обрано запобіжний захід, не пов'язаний із триманням під вартою, не відповідає Конституції.

"Ми заявили клопотання про те, щоб Київський райсуд звернувся до Верховного Суду України для вирішення питання про відповідність ч. 5 ст. 176 КПК України статтям 8, 9, 24, 29 Конституції України. Але суд клопотання прокурора задовольнив, а наше залишив без розгляду", - сказав Шадрін.

Наступне засідання у справі призначено на 4 квітня.

У рішенні зазначено, що суд, подовжуючи запобіжний захід, враховував ризики, зокрема можливий вплив на свідків, а також тяжкість злочинів, в яких обвинувачують Кромського.

Кромський в лютому 2014 року був охоронцем Антимайдану в Маріїнському парку у Києв, мав позивний "Топаз". У мережі розміщено його звернення до Путіна з проханням ввести війська до України "для захисту громадян".

Його затримали 28 березня 2014 року за організацію і участь у масових безпорядках під час штурму Харківської ОДА. 

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News