Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЗМІ: Прокуратура Берліна закрила справу проти російського журналіста

Субота, 19 березня 2016, 14:59

Прокуратура Берліна припинила розслідування відносно кореспондента російського "Першого каналу" Івана Благого.

Про це пише Немецкая волна з посиланням на коментар німецького адвоката Мартіна Лютле виданню DW. Лютле який раніше виступав з клопотанням про перевірку законності сюжету Благого про нібито викрадену і зґвалтовану російськомовну дівчинку Лізу. 

За словами Лютле, прокуратура не побачила "достатніх підстав для підозри у скоєнні злочину" Благого.

З відповіді відомства, яке є у розпорядженні DW, випливає, що у своєму матеріалі Благой "просто цитував висловлювання тітки Лізи", в яких говорилося про ймовірне скоєння злочину щодо дівчинки.

"У матеріалі також не зустрічається висловлювань про те, що всі або більшість біженців скоюють злочини сексуального характеру, і не міститься закликів до насильства проти біженців, які живуть у Німеччині", зазначено у документі.

Як відомо, у січні Лютле звернувся до прокуратури Берліна з клопотанням про перевірку законності сюжету російського "Першого каналу", який вийшов в ефір.  Його автор розповів про історію ймовірного зґвалтування в Берліні 13-річної російськомовної дівчинки мігрантами з арабських країн.

У прокуратурі триває слідство у справі про сексуальне насильство щодо дівчинки. У цій справі проходять двоє чоловіків турецького походження.

Разом з тим у уряді ФРН занепокоєні спробами Росії підірвати суспільну довіру до Меркель за допомогою розкручування теми негативних наслідків від імміграції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування