У Кличка заявили, що "Київенерго" має перебувати під контролем міста

Неділя, 20 березня 2016, 09:55
У Кличка заявили, що Київенерго має перебувати під контролем міста

Підприємства, які забезпечують життєдіяльність міста, мають контролюватися міською владою, а не олігархами.

Про це в інтерв’ю "Дзеркало тижня" заявив секретар Київради Володимир Прокорів.  

"Позиція чітка: усі ключові підприємства, які забезпечують життєдіяльність міста, мають перебувати під контролем міста. Не можуть підприємства, від яких залежить кожен киянин, бути у приватних руках і залежати від чиєїсь примхи. Виключно – власність міської громади чи принаймні повний контроль", - сказав він.

Водночас Прокопів не відповів, як же повернути контроль хоча б над "Київенерго", але запевнив, що міська влада працює над цим.

"Ситуація надзвичайно складна. Маємо з цього приводу величезну кількість напрацювань, велику роботу ще треба провести. Але незабаром закінчуються договори концесії щодо "Київенерго", і ви побачите конкретні кроки міської влади у цьому напрямі. Я хочу вірити, що КМДА це вдасться. Якщо для цього знадобиться допомога Київради та депутатського корпусу – я її забезпечу", - наголосив секретар міськради.

Він додав, що у 2016 році Київ не має планів продавати стратегічно важливі об’єкти, бо всі вони вже продані раніше. У програмі приватизації – нежитлові приміщення.

"І зміни там незначні — коригування площі чи вилучення якихось приміщень або, навпаки, внесення нових, які звільнилися від орендарів. Це все незначні об'єкти. Наприклад, будинок на проспекті Червонозоряному, 43-г, на Саксаганського, 15 тощо. Це не підприємства, як було раніше, там "Київгума" чи завод "Маяк", котрі були бюджетоутворюючими і знаковими. Нині таких об'єктів немає. Всі ключові підприємства і те, що могло принести прибуток до міського бюджету, вже давно реалізоване", - наголосив Прокорів.

Він підкреслив, що "Київміськбуд", "Київенерго", "Київводоканал", комунальні мережі та об'єкти інфраструктури – заборонені до реалізації.

Українська правда. Київ

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування