Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нардепи: Фестиваль ЛГБТ зірвали через пасивність влади та поліції

Неділя, 20 березня 2016, 14:04

Зрив Фестивалю рівності у Львові спричинили пасивність поліції та міської влади, органи місцевого самоврядування – створити нормальні умови для проведення акцій ЛГБТ-спільноти, а органи правопорядку мають гарантувати безпеку їх учасників. 

Про це йдеться у заяві народних депутатів міжфракційного об'єднання "Єврооптимісти", розповсюдженій 20 березня.

"Право вільно збиратися та обговорювати будь-які питання, в тому числі щодо прав ЛГБТ, гарантоване Конституцією України, а Верховна Рада нещодавно заборонила у Трудовому кодексі дискримінацію за ознакою сексуальної орієнтації", - нагадали нардепи.

Вони нагадали, що Україна "обрала європейський шлях розвитку, що означає повагу до прав людини". 

Представники МФО "Єврооптимісти" закликали органи правопорядку "гарантувати безпеку учасників акцій ЛГБТ-спільноти, а органи місцевого самоврядування – створити нормальні умови для їх проведення".

Як відомо, 19 березня у львівському готелі "Дністер" учасників ЛГБТ-фестивалю заблокували кількадесят невідомих у спортивному одязі та балаклавах. Згодом з'явилися повідомлення про мінування готелю. 

Під час евакуації близько 200 агресивних молодиків почали жбурляти каміння та петарди в учасників Фестивалю, яких охороняла поліція,  та в автобуси. Щонайменше один перехожий постраждав.

У Нацполіції Львівщини повідомили, що не затримували людей, які кидали каміння в автобуси, але провели з ними "профілактичні бесіди".

19  березня Львівський окружний адмінсуд заборонив проведення акцій на пр.Свободи на площі перед Оперним театром у зв’язку з клопотанням поліції та заходами безпеки через подання заявок від різних організацій.

Напередодні керівник ЛГБТ-організації Insight Олена Шевченко повідомила, що її та її друзів відмовилися поселити у готелі "Львів"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...