У Криму далі відключають світло: у Севастополі вже щогодини

Понеділок, 21 березня 2016, 08:20

В анексованому Росією Севастополі з минулих вихідних відключення світла проводять частіше – за графіком через кожну годину.

Про це Крим.Реалії повідомляють місцеві жителі.

Зокрема, за таким графіком відключають світло в районі Камишової бухти.

Комунальні служби мінливий графік електровідключень пояснюють плаваючим лімітом подачі електроенергії в місто.

Як повідомляє кореспондент Крим.Реалії, з 20 березня стали відключати навіть житлові будинки, розташовані на одній електролінії з об'єктами життєзабезпечення, які раніше не відключалися від електропостачання.

Проблеми з електропостачанням почалися в Севастополі й у всьому Криму з 19 березня. На півострові повернулися до графіка електровідключень "три години через три".

У Севастополі з минулих вихідних скоротили число тролейбусів на маршрутах. 

Жителі Ялти повідомляють "Українській правді", що електрику в місті відключають на дві години через дві години – і так триватиме до кінця березня.

Підконтрольна Росії влада Севастополя й Криму попереджала про те, що до 26 березня поновляють відключення електрики у зв'язку з "ремонтними роботами й обмеженням перетікання електроенергії в перетин "ОЕС Південь – Крим".

Як відомо, з грудня 2015 року в анексований Росією Крим перестала надходити електроенергія з материкової України через ушкодження електроопори в Херсонській області.

Зараз ЛЕП, якою передавалося в Крим до 250 мегават, відновлено, однак електроенергія в Крим не подається, бо завершилася дія контракту на постачання електроенергії на півострів, який з початку 2014 року анексовано Росією.

Зараз Крим забезпечується за рахунок власної генерації, генераторних установок з Росії й по енергомосту з Кубані. Енергоміст не витримує навантажень, часто трапляються аварії.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування