Суд дозволив арештувати російського генерала армії

Понеділок, 21 березня 2016, 10:39

Військова прокуратура розслідує понад 100 кримінальних проваджень, об'єднаних в одне, щодо розв'язання Росією війни проти України для передачі матеріалів до Міжнародного кримінального суду.

Про це повідомив заступник Генпрокурора-головний військовий прокурор  Анатолій Матіос.

За його словами, півроку тому було створено управління з розслідування злочинів проти основ нацбезпеки України, у якому працюють 34 особи.

"Завдання управління – збір, систематизація, аналіз причетності представників влади РФ до розв'язання та ведення війни проти України, щоб передати матеріали до Міжнародного кримінального суду. Орган розслідує 100 кримінальних проваджень, об'єднаних в одне провадження понад 400 томів", - сказав він.

"Встановлена кількість потерпілих - 9354 особи, з яких 2055 загиблих і понад 7 тисяч поранених військових", - зазначив Матіос.

За його словами, слідчими опитано понад 4,5 тисяч свідків і потерпілих, проведені понад тисяча експертиз.

До суду направлено 27 обвинувальних актів, у тому числі сім щодо восьми громадян РФ, троє  з яких є діючими військовими ЗС РФ.

Повідомлено про підозру 19 громадянам РФ, 14 з яких є військовими ЗС РФ, які перебували і допитані на території України, з яких оголошено в розшук 11 військових, які буди захоплені під час подій в іловайську.

"Судом дано дозвіл на затримання і арешт у вигляді тримання під варту військових начальників генштабу РФ, серед них генерал армії Герасимов і інші посадові особи", - сказав він.

Генерал армії Валерій Герасимов
Генерал армії Валерій Герасимов

"Наразі 2 актуальних кримінальних провадження щодо грушників Єрофеєва і Александрова. А також щодо Гаджиєва, який брав участь найманцем в батальйоні "Август" так званої "ЛНР", - сказав він.

Матіос повідомив, що набрали законної сили і вступили в дію 4 вироки, 5 осіб визнані винними у веденні агресивної війни проти України. Серед них 2 громадянина РФ Горбунов, Доронін і Старков, яким винесене покарання  у вигляді позбавлення волі. Як відомо, Горбунова і Старкова потім обміняли на українських військових.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування