Активісти блокади незабаром почнуть чергувати на адмінкордоні з Кримом

Понеділок, 21 березня 2016, 11:30

Представники громадського формування "Аскер", організованого учасниками акції з громадянської блокади Криму, готові почати спільне несення служби на кордоні з півостровом.

Про це в коментарі для Крим.Реалії розповіла активістка блокади Евеліна Арифова.

За її словами, формування було офіційно зареєстроване, пройдена вся документальна процедура для несення служби на контрольних пунктах на адмінкордоні. Активісти пройшли курс підготовки з українськими прикордонниками та склали іспити.

Ті, хто склали іспит, мають відповідні посвідчення та пов'язки. Також Держприкордонслужбі України були передані графіки чергувань.

Арифова уточнила, що заступати на чергування активісти планують найближчим часом – орієнтовно, цього тижня. У Держприкордонслужбі України точну дату також поки не оголошують.

Активісти підкреслюють, що "спільне несення служби з прикордонниками – новий формат заходів з блокади півострова". Тепер активісти не зупинятимуть машини на своїх блокпостах, а чергуватимуть на пунктах пропуску разом з прикордонниками на офіційних підставах.

20 вересня 2015 року почалася безстрокова акція з блокування вантажного транспорту, який прямує до Криму з продуктами і товарами, ініційована лідерами кримських татар.

У середині січня 2016 року акція з блокади Криму змінила формат. Учасники блокади готувалися до спільного несення служби з українськими прикордонниками в складі об'єднання "Аскер".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...