Геращенко назвала перешкоджанням її діяльності заборону в'їзду в РФ

Понеділок, 21 березня 2016, 11:43

Депутат Ірина Геращенко розцінює заборону її на в'їзд в Росію, як перешкоджання її діяльності, як члена мінської гуманітарної підгрупи.

Про це вона написала в своєму Facebook, коментуючи заборону її в'їзду в РФ, яку російські правоохоронці видали їй в понеділок вранці на кордоні.

"Розцінюю цю ФСБешну кремлівську провокацію не просто як порушення всіх дипломатичних правил і моїх прав як члена ПАРЄ, але і як перешкоджання моїй діяльності в рамках Мінської гуманітарної підгрупи. Бо я ж делегована туди президентом в першу чергу щоб вирішувати питання звільнення заручників і допомагати заручникам!" – наголосила Геращенко.

"А як це робити, коли країна - окупант навіть не дозволяє побачити Надію", - обурилась Геращенко.

"При чому в Мінськ щотижня мене пускають..., хоч в Білорусі і РФ насправді спільні "нев'їздні" списки", - додала вона.

 

Геращенко також навела акт про заборону їй в'їзду, датований 8 березня.

"А тепер увага... На документах про заборону стоїть дата 8 березня! І в папері , що передали нашим прикордонникам, написано, що російські фсбшні прикордонники затримали мене...8 березня. Тобто, ця провокація була запланована раніше, ще напередодні останнього судового засідання Надіі. Коли "русский брат" побачив помилку- почав вимагати від мене перепідписати документ про заборону в'їзду від 21 березня. Я відмовилася", - розповіла Геращенко.

 
 

"До речі, 8 березня ми зробили заяву, що до Наді ідуть українські лікарі. Іх не пустили", - додала вона.

Член ПАРЄ, уповноважена президента з питань мирного врегулювання на Донбасі Ірина Геращенко, отримала заборону на в’їзд до РФ на 5 років.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування