Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Зникнення" адвоката Александрова у прокуратурі вважають провокацією

Понеділок, 21 березня 2016, 12:13

Росія намагається виставити Україну в негативному світлі історією з нібито зникненням адвоката російського військовослужбовця Олександра Александрова Юрія Грабовського.

Таку думку висловив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос на прес-конференції в понеділок.

Він зазначив, що одну з провокацій, характерних для гібридної війни, завдяки роботі СБУ вдалося зірвати.

"Вчора на ефірі одного з телеканалів ми надали можливість і оприлюднили відео затримання одного з причетних до зникнення адвоката-захисника військовослужбовця РФ, представника Головного управління розвідки Александрова", - зазначив Матіос.

Він розповів про затримання в Одесі українця, який за гроші імітував виїзд із України адвоката Грабовського через нібито погрози .

"Зараз проходять слідчі дії. І надзвичайно важливо, що не всі, хто обізнаний з цією ситуацією, сприяють розслідуванню справи і встановленню на даний час місцезнаходження Грабовського", - сказав Матіос.

"Останнім, хто бачив (його) і може надати свідчення відповідного характеру, а також прийняти участь у діях процесуального характеру зі впізнання осіб, причетних до зникнення Грабовського, є один із помічників іншого захисника військовослужбовців РФ адвоката Соколовської – помічник, який і вчора, і сьогодні зірвав слідчі дії, посилаючись на неможливість прибуття", - сказав прокурор.

"Синхронізація таких нібито різнопланових і різних за змістом і за місцем виконання провокацій має одну-єдину мету – показати, що Україна неспроможна забезпечувати право для тих, хто вчинив на її території злочини…", - заявив він.

Матіос запевнив, що Україна забезпечить права людей – чи то стосується росіян, чи то інших учасників гібридної війни

"Зараз помічники захисників, зокрема адвоката Соколовської, максимально створюють передумови, щоб не давати свідчення про останнє місцеперебування в Києві адвоката Грабовського", - заявив він.

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...