Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головний люстратор дорікнула Порошенкові незвільненням суддів КС

Понеділок, 21 березня 2016, 13:01

Директор департаменту Мін'юсту з питань люстрації Тетяна Козаченко дорікнула президентові Петрові Порошенку тим, що він досі не звільнив суддів Конституційного суду, які надали Януковичу "диктаторські" повноваження.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

Мова йде про голову КС Юрія Бауліна та судді Сергія Вдовиченка, які призначаються в цей суд за квотою президента.

Також Козаченко нагадала, що, ще будучи депутатом, Порошенко голосував за визнання порушенням присяги шістьма суддями КС, які скасували частину Конституції та надали Януковичу такі повноваження. Серед них були Баулін та Вдовиченко.

"При цьому, ставши президентом, не реалізував підтверджене ним голосування і не звільнив суддів КСУ Ю.Бауліна та С.Вдовиченка (призначені за квотою президента) за порушення ними присяги", – вказала вона.

Козаченко нагадала, що призначені за квотою Верховної Ради судді КС, які порушили присягу, вже звільнені.

Також вона вказала, що з 47 депутатів Ради, які оскаржили в Конституційному суді закон про люстрацію, 13 також голосували за те, що вищезазначені судді порушили присягу.

24 лютого 2014 року депутат (нинішній Президент) Петро ПОРОШЕНКО голосував щодо порушення присяги суддями Конституційно...

Posted by Tetiana Kozachenko on Monday, March 21, 2016

Як відомо, раніше Козаченко вже висловлювала обурення тим, що закон про люстрацію оцінюватимуть ті ж судді КС, які дали Януковичу "диктаторські" повноваження.

Також вона стверджувала, що Порошенко причетний до саботажу люстрації, виявивши, що на службі в АП перебуває чиновник, що підпадає під люстрацію – Олексій Дніпров. Також люстрованим, за її словами, має бути кіровоградський губернатор Сергій Кузьменко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...