Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Консул запевняє, що спецслужби РФ не викрадали адвоката ГРУшника

Понеділок, 21 березня 2016, 16:02

Консул РФ в Україні Олексій Грубий назвав абсурдною інформацію щодо можливої причетності російських спецслужб до зникнення адвоката спецпризначенця Олександра Александрова Юрія Грабовського.

Про це Грубий сказав журналістам у перерві засідання Голосіївського райсуду міста Києва, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Наскільки я міг ознайомитися з інформацією ЗМІ, було заявлено, що це нібито сталося за участю російських спецслужб, даний факт не документують, тому що це епічна єресь", - сказав він.

Грубий заявив, що "виходячи з банальної логіки розвитку подій, можна зараз призначити когось винним".

Він також висловив здивування, що Александрову і Євгену Єрофеєву не можуть забезпечити безпеку на належному рівні.

Як відомо, 9 березня Голосіївський райсуд переніс розгляд справи щодо російських ГРУшників Єрофєєва і Александрова на 15 березня у зв'язку з неявкою адвоката Грабовского.

10 березня поліція почала його розшук в Одесі.

20 березня Матіос заявив, що підозрюваний в організації зникнення Грабовского в даний час затриманий і вже арештований. За його словами, операція була спланована "колишніми українцями" і спецслужбами РФ.

Наступного дня Матіос заявив, що, згідно з наявною інформацією, на Єрофеєва і Александрова з боку іноземних спецслужб готувався замах в центрі Києва і що рішення усунути російських військових було прийнято в силу того, що викрасти їх іноземним спецслужбам не представлялося можливим.

21 березня головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що Грабовський перебуває в Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування