Продовження АТО до перемоги хочуть 30% українців

Вівторок, 22 березня 2016, 12:15

Переважна більшість українців вважають Росію державою-агресором, а "ДНР" та "ЛНР" терористичними організаціями.

Про це свідчать результати опитування Центру Разумкова, оприлюднені у вівторок.

70,3% - громадян України вважають, що Росія є державою-агресором, стороною конфлікту на Сході України, а "ДНР" та "ЛНР" терористичними організаціями, які не мають права представляти населення відповідних територій - 62,2%.

Громадська думка українців відносно подальших дій щодо врегулювання конфлікту на Донбасі є невизначеною.

Так, згідно з дослідженням, 29,9% опитаних вважають, що слід продовжувати АТО до відновлення контролю України над окупованими територіями

В той же час 22,6% підтримують надання цим територіям особливого статусу у складі України, а 21,5% підтримали б відокремлення цих територій від України.

Порівняно з березнем 2015 року дещо зменшилася частка тих, хто виступає за продовження АТО до відновлення контролю України над окупованими територіями (з 32,8% до 29,9%), більш помітно (з 30,6% до 22,6%) знизилася частка тих, хто підтримує надання цим територіям особливого статусу у складі України, дещо зросла частка тих, хто виступає за відокремлення цих територій від України (17,9% до 21,5%), констатують соціологи.

Ті громадяни, які виступають за відокремлення зайнятих сепаратистами територій, найчастіше мотивують це небажанням, щоб жителі цих територій впливали на політику України і отримували кошти з українського бюджету (74,9% серед тих, хто підтримує відокремлення цих територій).

Лише 17,8% з-поміж них підтримують відокремлення цих територій тому, що вважають, що жителі цього регіону мають право на самовизначення.

На запитання "Чи підтримуєте Ви внесення такого положення до Конституції: "Особливості здійснення місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей визначаються окремим законом"?" ствердну відповідь дали 21% респондентів.

Водночас 49,1% не підтримують внесення такого положення до Конституції.

Зазначається, що дослідження соціологи проводили з 19 по 24 лютого 2016 року.

Було опитано 2021 респондента віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей.

Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...