Медведєв назвав голову СБУ "придурком" через заяви про теракти в Брюсселі

Вівторок, 22 березня 2016, 12:33

Представники російської влади вважають недолугими припущення голови Служби безпеки України Василя Грицака про можливу причетність Росії до терактів у Брюсселі.

Прем'єр-міністр Російської Федерації Дмитро Медведєв написав у Facebook: "Теракти в Брюсселі – варварський злочин проти мирних громадян. Глибокі співчуття родичам загиблих".

"Ці події ще раз акцентують необхідність скоординованих зусиль міжнародного співтовариства в боротьбі з загрозами тероризму", - додав він.

А в коментарі до свого допису Медведєв написав: "Начальник СБУ Грицак, який заявив про причетність Росії до терактів у Брюсселі, - придурок".

 
 

Офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова також прокоментувала у Facebook заяви Грицака: "Людина так сказати не може. Це за межею людського. Мої співчуття тим, чиї життя залежать від рішень цих нелюдів".

СМИ:"Глава Службы безопасности Украины (СБУ) Василий Грицак заявил, что во взрывах в международном аэропорту и ряде стан...

Posted by Maria Zakharova on Tuesday, March 22, 2016

Як повідомлялося, 22 березня у Брюсселі сталося 4 вибухи: два одночасні в аеропорту й два на різних станціях метро. Однак прокуратура Бельгії підтвердила 3 вибухи: два в аеропорту Брюсселя й один у метро. За неофіційним даними, в аеропорту загинули 13 осіб, поранено – 35, а біля станції метро Мальбек – щонайменше 15 осіб загинули.

Голова СБУ Василь Грицак не виключив, що РФ може бути причетна до цих терактів. "Я не здивуюся, якщо це є елементом гібридної війни Росії, хоча будуть кивати на ІДІЛ (організацію "Ісламська держава")", - сказав він на зустрічі зі студентами "Києво-Могилянської академії".

22 березня у Росії оголошують вирок українці Надії Савченко, яку силоміць вивезли до РФ і судять там незаконно, однак після вибухів у Брюсселі увага світових ЗМІ, вочевидь, прикута до цих терактів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування