"Самопоміч" просить ЦВК виключити зі списку в Раду 11 кандидатів

Середа, 23 березня 2016, 15:29

Партія "Об'єднання "Самопоміч" звернулася до ЦВК з проханням виключити 11 кандидатів у депутати Верховної Ради зі свого виборчого списку на виборах 26 жовтня 2014 року.

Про це повідомив заступник голови фракції "Самопоміч" в Раді Олег Лаврик, передають Українські новини.

"14 березня у нас був з'їзд, на якому відповідно до закону "Про вибори народних депутатів України" приймалися рішення щодо деяких осіб, які зараз не підтримують зв'язок з партією. З'їзд був у Києві, приїжджали делегати з усієї України. Рішення про виключення прийняли щодо 11 кандидатів", - сказав він.

За його словами, було вирішено виключити тих кандидатів від партії "Воля", які не брали ніякої участі в діяльності партії або були виключені з неї за порушення протягом останніх 1,5 років.

На уточнююче запитання проходив з'їзд у закритому режимі Лаврик повідомив, що про проведення з'їзду повідомлялося публічно.

Згідно виписки з протоколу з'їзду, "Самопоміч" вирішила виключити зі свого списку першого кандидата на проходження в Раду у разі дострокового припинення депутатських повноважень чинного парламентарія - №35 в списку Володимира Гаркушу.

Також вирішено виключити з виборчого списку партії Андрія Ялового (№37), Ігоря Банаха (№38), Олексія Кузьменко (№39), Григорія Шпака (№41), Олексія Толкачова (№43), Вадима Шкільняка (№45), Руслана Солодовникова (№48), Юлія Тара (№53), В'ячеслава Міщенка (№58) і Ігоря Качура (№59).

В свою чергу ЦВК у середу повідомила, що на засіданні 23 березня виключила цих 11 кандидатів з виборчого списку політичної партії "Обʼєднання "Самопоміч".             

Раніше ЦВК виключив 9 кандидатів у депутати Ради з виборчого списку Радикальної партії Олега Ляшка на позачергових парламентських виборах 26 жовтня 2014 року.

22 березня до КС надійшло звернення нардепів з приводу "закону про партдиктатуру", який дозволяє виключати кандидатів зі списків вже після виборів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування