"Самопоміч" пішла в опозицію, своє рішення не змінювала - Сироїд

Четвер, 24 березня 2016, 11:12

Фракція "Самопоміч" у Верховній Раді прийняла рішення про перехід в опозицію і своє рішення не змінювала.

Про це сказала журналістам у четвер у Києві віце-спікер парламенту Оксана Сироїд, передає "Інтерфакс-Україна".

"Не бачу перспектив і необхідності міняти це рішення... Оскільки ми не поділяємо тих цінностей, які сповідує фактично коаліція в парламенті, ми будемо залишатися в опозиції", - сказала вона.

Разом з тим, Сироїд підтвердила позицію "Самопомочі", що фракція готова підтримувати той уряд, який "буде сповідувати реформи, і рішення, які будуть спрямовані на інтереси людей".

"Єдине, на чому ми наполягаємо - формування будь-якого складу уряду, якщо ми дійсно хочемо, щоб цей уряд працював... ми повинні прийняти новий закон про вибори (до парламенту) на пропорційній основі з відкритими списками і створити новий склад ЦВК, інакше цьому новому уряду... за кілька місяців зроблять чергову кризу і відправлять парламент на дострокові вибори, дискредитуючи ідею будь-яких реформ", - зазначила вона.

Відповідаючи на питання про те, чи зможе парламент затвердити новий склад уряду на сесійному тижні, віце-спікер сказала:

"Дуже б хотілося, щоб ми могли розглянути склад нового уряду на новому тижні".

Відповідаючи на питання щодо кандидатури прем'єра і кого на цій посаді підтримає "Самопоміч" - чинного спікера парламенту Володимира Гройсмана чи главу Мінфіну Наталію Яресько, Сироїд заявила:

"Самопоміч" знаходиться в опозиції, уряд формує коаліція... ми вже сказали, що будемо готові підтримати кандидатуру прем'єр-міністра - прізвище не важливе - якщо будуть певні чинники - закон про вибори і новий склад ЦВК ".

Вона також підтвердила, що на четвер заплановано проведення зустрічі глав фракцій колишньої коаліції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News