Фірсов заявляє, що Грановський не задекларував $700 000

Четвер, 24 березня 2016, 11:25

Депутат Єгор Фірсов заявляє, що депутат Олександр Грановський не задекларував 700 000 доларів, отриманих ним від бізнес-партнерів.

Про це Фірсов пише у блозі на "Українській правді", посилаючись на протокол засідання суду Британських Віргінських островів від 3 липня 2014 року щодо суперечки про Sky Mall.

"Тут Грановський визнає, що отримав від своїх партнерів кешем винагороду в розмірі 700 тисяч доларів США", - пише Фірсов.

За його словами, декларацію Грановського він "бачив на власні очі" – і "цих грошей у ній немає". "Інформація з декларацій є закритою, і я особисто ходив у податкову, щоб з ними ознайомитися", - уточнив депутат..

Судячи з протоколу засідання суду, Грановський говорив, що гроші йому платили Андрій Маліцький, Ігор Філіппенко й Андрій Адамовський, банкноти готівкою передавав Грановському Філіппенко.

Компанія "Ассофіт", за словами Грановського, уперше залучила його наприкінці 2009 – на початку 2010 року.

Фірсов не уточнює, про декларацію Грановського за який рік ідеться.

Грановський зголосився надати коментар "Українській правді" 25 березня, коли повернеться до України.

Як повідомлялося, Генпрокуратура України розслідує справу про рейдерське захоплення комплексу SkyMall, до якого, за твердженням Фірсова, може бути причетний Грановський.

Фірсов пише, що кілька місяців тому, коли він ще входив у фракцію "Блоку Петра Порошенка", він просив керівництво фракції розібратися в ситуації з Грановським, на раді фракції представив "величезний масив документів", але там проігнорували це.

"Документи, які підтверджують провину Грановського, я відніс в усі правоохоронні органи. Кримінальне провадження відкрили у прокуратурі, я навіть ходив давати свідчення. Але про якийсь суттєвий прогрес у розслідуванні говорити складно", - пише Фірсов.

У 2015 році торговий центр "Sky Mall" у Києві став предметом суперечки між українським бізнесменом Андрієм Адамовським і естонським інвестором "Аррікано Реал Естейт", який будував "Sky Mall" 5 років.

Через кризу забудовник запросив до будівництва українського інвестора. Коли термін угоди сплив, Адамовський відмовився продавати свій пакет акцій. За словами акціонера "Аррікано Реал Естейт" Хіллара Теддера, Адамовський зажадав більшу суму й погрожував судами.

Грановський – давній партнер Адамовського. Зараз він входить у комітет із правової політики й правосуддю ВР, його називають близьким до депутата Ігоря Кононенка.

22 жовтня 2015 року англійський Високий суд правосуддя відхилив апеляцію Stockman Interhold S.A. про скасування рішення Лондонського міжнародного арбітражного суду від 19 серпня 2014 року на користь "Arricano Real Estate plc" у суперечці про право на Sky Mall.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News