Шимків: проблеми з петиціями почалися з накрутки щодо Саакашвілі

Четвер, 24 березня 2016, 15:50

Адміністрація Президента пояснює проблеми з голосуванням на сайті електронних петицій боротьбою з кібератаками, які націлені на накрутку голосів.

Про це повідомив на брифінгу заступник глави Адміністрації Дмитро Шимків, повідомляють "Українські новини".

"Ми закрили можливість накручувати петицію щодо Саакашвілі. Відповідно зловмисники атакували весь сайт петицій рівномірно. У цей час ми працюємо з захистом всього сайту петицій, і це вплинуло на сам процес голосування", – сказав він.

Шимків додав, що на даний момент частина голосів, які були проголосовані вчора, вже відображаються, перевірка решти голосів триває.

У даний момент на сайті петицій знаходяться чотири петиції щодо одеського губернатора Міхеіла Саакашвілі. Найбільшу кількість голосів – 3953 – набрала петиція з вимогою відправити його у відставку.

 

Крім того, Адміністрація президента поширила кілька твітів від імені Шимківа, згідно з якими у середу була здійснена масова атака на топ-10 петицій. За його словами, протягом 11 хвилин на сайт обвалилися 738 000 голосів.

Також Шимків запевнив, що петиція про призначення Сергія Горбатюка генпрокурором активно зростає завдяки трафіку з соцмереж.

Як відомо, у середу користувачі соцмереж скаржилися, що не можуть підписати петицію за призначення Горбатюка через проблеми на сайті президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування