У "Самопомочі" кажуть, що Яресько підтримали лише вони

Четвер, 24 березня 2016, 19:57

Лідерам колишньої коаліції повідомили, що прем’єр-міністр Арсеній Яценюк готовий піти у відставку, і запропонували на його місце кандидатуру Володимира Гройсмана.

Про це йдеться в офіційній заяві фракції "Сапомоміч", оприлюдненій на Facebook.

"Сьогодні під час зустрічі голів фракцій колишньої коаліції була озвучена пропозиція сформувати уряд на чолі з Володимиром Гройсманом разом із твердженням про готовність піти у відставку нинішнім прем'єром", - сказано у повідомленні.

У "Самопомочі" заявили, що були єдиними, хто підтримав кандидатуру Наталії Яресько на посаду прем’єра.

"Прикрим є те, що фракція "Самопоміч", залишаючись в опозиції, виявилася єдиною фракцією, яка готова була підтримати технократичний уряд на чолі із Наталею Яресько. Так само сумно спостерігати за спробами наших колег у парламенті сховатися від відповідальності за неспроможність підтримати ідею уряду незалежних, "нічиїх" людей", - зазначили у політсилі.

"Окрім цього, на жаль, серед фракцій потенційної коаліції немає розуміння того, що будь-який прем'єр-міністр приречений бути неуспішним за умови постійної загрози нової політичної кризи та дочасних виборів", - вважають у "Самопомочі".

"Через відсутність цього розуміння фракції парламенту не сприймають як необхідність - новий закон про вибори до парламенту за пропорційною системою з відкритими списками та нову ЦВК, а також ідею неполітичного Генпрокурора. Небажання потенційної коаліції прийняти новий закон про вибори на пропорційній основі з відкритими списками ми вважаємо загрозою українським реформам та державності", - сказано у заяві.

У фракції "Самопоміч" заявили, що не змінюють свою позицію - переходять в опозицію "через несумісність систем цінностей із фактичною більшістю у парламенті".

"Ми державницька проєвропейська опозиція і готові підтримувати ті рішення уряду, які будуть на користь людям та державі. Ми вітаємо формування коаліції навколо кандидатури нового прем'єр-міністра і готові допомогти новоствореній коаліції ухвалити таке рішення за умови обрання неполітичного Генпрокурора, формування нового складу ЦВК, і прийняття закону про вибори на пропорційній основі з відкритими списками", - зазначили у політсилі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...