Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Матіос пояснив, чому займається вбивством Грабовського

П'ятниця, 25 березня 2016, 14:18

Кримінальне провадження за фактом убивства адвоката Юрія Грабовського забрала військова прокуратура для більш ефективного розслідування, хоча це компетенція поліції.

Так пояснив заступник генерального прокурора – головний військовий прокурор Анатолій Матіос на брифінгу в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"На жаль, нам довелося загальне кримінальне провадження – за що нас знову будуть критикувати – забрати собі у Військову прокуратуру за рішенням генерального прокурора", - сказав він.

Головний військовий прокурор визнав, що Військова прокуратура разом із СБУ розслідували те, що належить до виняткової компетенції Національної поліції.

"Я не хочу критикувати Національну поліцію, але якщо ми б цього не зробили, то втратили б можливість знаходження Грабовського й установлення факту вбивства", - сказав Матіос.

Як відомо, вранці 25 березня стало відомо про вбивство Грабовського.

За словами Матіоса, затримано двох підозрюваних у причетності до вбивства: одного затримали раніше, другого – у четвер в Одеській області, він і вказав, де закопане тіло адвоката.

Грабовський, який захищав російського спецназівця Головного розвідуправління Генштабу ЗС РФ Олександра Александрова, зник на початку березня.

9 березня Голосіївський райсуд Києва переніс розгляд справи у відношенні російських спецназівців Олександра Александрова і Євгена Єрофеєва у зв'язку з неявкою Грабовського. На засіданні суду адвокат Єрофеєва Оксана Соколовська повідомила, що два дні не може зв'язатися з ним, востаннє спілкувалася з Грабовським 4 березня.

Правоохоронним органам місцезнаходження Грабовського не було відоме з 5 березня.

20 березня Матіос заявив, що підозрюваного в організації зникнення Грабовського затримано й арештовано. Тоді прокурор говорив, що операцію спланували "колишні українці" і спецслужби РФ "для створення картинки" на заключній стадії розгляду справи у відношенні російських ГРУшників.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування