БПП вирішила забрати мандат у Томенка і Фірсова

П'ятниця, 25 березня 2016, 15:38
БПП вирішила забрати мандат у Томенка і Фірсова

З'їзд партії БПП "Солідарність" ухвалив рішення відібрати депутатський мандат у Миколи Томенка та Єгора Фірсова, які вийшли з фракції БПП.

Про це "Українській правді" повідомило джерело в партії.

За словами співрозмовника УП, таке рішення було прийняте за нормою 81 статті Конституції України і підтримане делегатами з'їзду.

Пізніше прес-служба БПП повідомила, що "з’їзд ухвалив рішення про зміни у виборчому списку партії, виключивши з нього кандидатів, які не беруть участі у партійній діяльності".

"З’їзд партії відповідно до статті 81 Конституції України ухвалив рішення про дострокове припинення повноважень народних депутатів Томенка М.В. та Фірсова Є.П., які вийшли зі складу парламентської фракції партії "Блок Петра Порошенка", - сказано в повідомленні.

Раніше народний депутат Антон Геращенко зазначав, що вихід народного депутата Миколи Томенка має призвести до складення ним депутатських повноважень.

"Таким чином Микола Томенко стане третім депутатом після Злати Огневич і Миколи Мартиненка, який добровільно складе свій мандат. І першим народним депутатом, який складе мандат через незгоду з позицією фракції і виходом із неї. Це прямо передбачено пунктом 6 статті 81 Конституції України", - писав Геращенко.

У свою чергу сам Томенко зазначив, що якщо керівники фракції захочуть позбавити його мандата, то "так тому і бути".

Як сказано у Конституції, достроково повноваження народного депутата припиняються через невходження народного депутата України, обраного від політичної партії (виборчого блоку політичних партій), до складу депутатської фракції цієї політичної партії (виборчого блоку політичних партій) або виходу народного депутата України із складу такої фракції.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...