Поліція заявляє, що попередила теракт у прифронтовому районі

П'ятниця, 25 березня 2016, 15:42

Правоохоронці Донецької області провели спецвідпрацювання прифронтового району, що прилягає до тимчасово окупованої території.

У Мар’їнському районі у рамках комплексу контрдиверсійних дій працює спецгрупа поліції, повідомляє управління поліції в Донецькій області.

У відпрацюванні задіяно 90 бійців поліції та Нацгвардії, які перекрили увесь район. За останню добу перевірено 190 транспортних засобів та 377 фізичних осіб. Зареєстровано 8 правопорушень.

У покинутому будинку в селі Новомихайлівка працівники поліції та СБУ виявили арсенал боєприпасів та вибухівки, захований бойовиками: 8 гранат, протипіхотну міну, вибуховий пристрій, 400 г тротилу, 5 пакетів пороху, набої та камуфляжну форму з символікою "ДНР".

 

Обладнання для підриву та інші предмети масового ураження вилучено та направлено на експертизу.

"Правоохоронці запобігли використанню збройового арсеналу з метою диверсії та попередили жертви серед мирного населення", - стверджують у поліції.

Крім того, поліцейські встановили особи 2 чоловіків, причетних до діяльності "ДНР", мешканців Донецька і Курахового. Зараз встановлюють місцеперебування їх.

Крім того, спецгрупа нейтралізувала загрозу для мешканців Красногорівки.

"Прямо на вулиці, поблизу від приватних будинків правоохоронці вилучили 2 снаряди від гранатометів, що не розірвалися. У будь-який момент боєприпаси могли вибухнути. Ці осколкові снаряди спеціально пристосовані, аби вражати й лежачі мішені, тобто навіть впавши на землю, шансів врятуватися практично немає", зазначає поліція.

У Мар’їнці співробітники поліції вилучили у 56-річного чоловіка стартовий пістолет "Зоракі" та набої до нього калібром 9 мм, а 46-річний місцевий мешканець добровільно здав поліцейським ручний протитанковий гранатомет.

Поліція зазначає, що за час проведення АТО у Мар'їнці від артобстрілів загинули 43 мирних жителя (31 чоловік, 10 жінок і 2 дитини), близько 47 людей поранено (29 чоловіків, 17 жінок і дитина). Повністю зруйновано 410 житлових приміщення, частково – 2918.

У Красногорівці зафіксовано 22 загиблих (16 чоловіків та 6 жінок), поранено 22 людини (15 чоловіків та 7 жінок). Зруйновано 77 квартир, 158 приватних будинків та 12 адмінбудівель, пошкоджено 1199 квартир, 641 будинок та 70 адмінбудівель.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування