"Затишшя" на Донбасі: РФ готова воювати в Україні "до останнього українця"

Субота, 26 березня 2016, 10:45
Затишшя на Донбасі: РФ готова воювати в Україні до останнього українця

Росія готова воювати за Україну "до останнього українця" і "активні заходи" з боку російських спецслужб будуть лише наростати.

Таку думку у статті для DT.UA висловив представник України у політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуацію на Донбасі Володимир Горбулін.

"Часткове затишшя на фронті не повинно вселяти у нас самозаспокійливі думки, що, мовляв, "усе закінчилося". Гібридна війна не почалася і не закінчиться Україною. Вона лише починається", - упевнений Горбулін.

Він зазначив, що "гібридна війна" як форма агресивного рішення Росією своїх геополітичних завдань "не лише не обмежилася Україною, але всіляко розвивається, а самі форми гібридної війни стають все витонченішими, поширюючись на нові театри військових дій".

За словами Горбуліна, вже зараз зрозуміло, що крім посилення інформаційного тиску і перетворення "ДНР" - "ЛНР" у довгостроковий дестабілізуючий фактор українського життя, Росія, так само як і в Європі, використовує проти України тактику провокування радикальних подій.

"Останні випадки виявлення агентурних "закладок" РФ серед українських добровольчих батальйонів і націонал-патріотичних організацій говорять про те, що Росія готова воювати за Україну "до останнього українця". І "активні заходи" з боку російських спецслужб будуть лише наростати. Показовий випадок: найбільш полум'яний прихильник "Майдану-3", модератор безлічі сторінок у соцмережах, де він закликає українських патріотів "виходити на вулицю" і "битися з режимом внутрішньої окупації", виявився сепаратистом, колишнім "ополченцем", який проживає в РФ. І таких випадків все більше", - відзначає автор статті.

Також Горбулін зазначає, що дискусія про Донбас часто затьмарює для України кримську проблему.

"Тим часом мілітаризація Криму йде повним ходом, і дуже малоймовірно, що робиться це "просто так" - Крим ще може стати черговим фактором загострення, спровокованим Росією абсолютно свідомо і продумано. Тим більше, якщо будуть у повному обсязі реалізовані плани з нарощування там військової угруповання", - зазначає експерт.

Як відомо, на початку року у Мінську представники сторін конфлікту на Донбасі домовилися про повне припинення вогню на сході України. Однак наступного ж дня у штабі АТО заявили, що бойовики зірвали домовленості та за перший день 70 разів порушили режим припинення вогню у зоні АТО.

У березні у штабі АТО повідомляли про зниження бойової активності з боку бойовиків, проте в останні тижні терористи активізувалися поблизу Донецька, інтенсивно обстрілюючи українські позиції в Авдіївці із забороненого мінськими угодами озброєння.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...