У Кривому Розі виборців на дільниці возять автобусами, у списках - померлі

Неділя, 27 березня 2016, 11:42

У Кривому Розі зафіксовано організоване підвезення виборців пенсійного віку до виборчих дільниць в різних районах міста.

Про це 27 березня повідомляє ГМ Опора з посиланням на дані спостерігачів.

"Людей привозять мікроавтобусами. Організоване підвезення виборців спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА зафіксували, зокрема, на ДВК №121723 (Тернівський район), 121512 (Довгинцівський р-н), 121621 (Інгулецький р-н)", - йдеться у повідомленні. 

Після того, як виборці проголосують, вони повертаються до мікроавтобусів, які їх привезли, зазначають спостерігачі.

Як запевнив секретар ДВК №121723 та водій бусу, таке підвезення організоване за ініціативою міськвиконкому. Також зазначається, що підвезення здійснюється нібито за ініціативи Пенсійного фонду.

 

Разом з тим місцеве видання 0564.ua з посиланням на професора Криворізького педуніверситету Ігоря Шелевицького повідомляє, що на виборчій дільниці у школі №60 виборці виявили у списках прізвища давно померлих мешканців.  За словами Шелевицького, це як мінімум дві людини. 

Про порушення повідомили голові комісії. Зазначається, що акт про порушення не складено, скарга не подавалася.

За даними ОПОРИ, на ДВК №121627 (Інгулецький р-н) у приміщенні школи №59 зафіксовано факт видачі виборцю грошей після голосування.

"Неподалік дільниці був помічений автомобіль ВАЗ 2104 (д.н. 397-96АЕ) синього кольору. Коли виборець виходив з дільниці, то підходив до двох людей, що стояли біля дільниці й вони разом йшли до автомобіля, де виборець отримував гроші", - йдеться у повідомленні. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування