ГПУ: Кримінального провадження проти Шабуніна немає, про обшуки не йдеться

Неділя, 27 березня 2016, 14:28

Прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко заявляє, що кримінального провадження проти керівника Центру протидії корупції Віталія Шабуніна немає, про обшуки також не йдеться. 

Про це Куценко заявив на брифінгу 27 березня, коментуючи рішення Печерського райсуду Києва про надання ГПУ доступу із правом вилучення речей і документів Центру протидії корупції, та документів, що становлять банківську таємницю.

За словами Куценка, в ухвалі суду йдеться про "доступ до документів, пов'язаних із отриманням Центром іноземної допомоги". 

"Доступ - це фактично говорить про те, що ми хочемо подивитися на ці документи разом із паном Шабуніним. Ініціатива - не наша, не Генпрокурора, не будь-якого заступника. Ініціатива надійшла від народних депутатів з різних фракцій, які попросили ГПУ перевірити ефективність та законність використання коштів іноземної допомоги", - заявив Куценко і продемонстрував лист-звернення нардепів. 

За його словами, серед нардепів, що підписалися під зверненням, є представники фракцій БПП і Народний фронт - Розенблат, Нєдава, Вінник, Дейдей, Логвинський, Лубінець  - та інші. 

Куценко зазначив, що ГПУ "викладала цей документ на сайті", однак на офіційній сторінці ГПУ даного листа-звернення немає. 

"Відповідно до заяви нардепів ми внесли дані (про отримання Центром коштів) до Єдиного реєстру кримінальних розслідувань... Провадження э фактовим", - зазначив Куценко. 

"Ні про які репресивні дії щодо Шабуніна не йдеться... Жодних кримінальних проваджень стосовно будь-якої особи, у т.ч. Шабуніна, його колег та підлеглих - немає, про будь-які обшуки не йдеться", - запевнив Куценко. 

Він додав, що йдеться про "доступ до документів для огляду та вивчення", що планується зробити "виключно разом з паном Шабуніним". 

 
 

Як відомо, Печерський суд Києва надав слідчим ГПУ доступ із правом вилучення речей і документів Центру протидії корупції, а також документів, які становлять банківську таємницю. Відповідні ухвали видані судом в один день - 22 березня. 

В рамках досудового розслідування слідчі ГПУ шукають гроші уряду США, які виділялися на реформу кримінальної юстиції і, на думку ГПУ, мали б надходити безпосередньо на рахунки правоохоронного органу.

Центр протидії корупції називає таке кримінальне провадження приводом втрутитися та заблокувати роботу громадської організації, заарештувати її рахунки та почати кримінальне переслідування її співробітників, які публічно критикують роботу керівництва Генпрокуратури України.

Як відомо, відповідальним за реформу Генпрокуратури є заступник генпрокурора і прокурор Одеської області Давид Сакварелідзе.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
21:57
Мінфін залучив понад 7 мільярдів від розміщення ОВДП
21:54
Аграрного міністра підозрюють в оборудках із землею на 500 мільйонів. Що загрожує Сольському: деталі справи
21:49
США запровадили нові санкції проти Ірану через кібератаки
21:40
Фонд підтримки енергетики України зібрав близько 410 мільйонів євро – Шмигаль
21:35
Підозра на пів мільярда: чому детективи НАБУ прийшли до аграрного міністра Сольського. Деталі справи
21:31
Лідер республіканців закликав Сенат підтримати пакет із допомогою Україні
21:15
ПриватБанк відстояв право власності на один з найбільших ТЦ у Дніпрі: намагались відсудити ексвласники
21:10
В Україні реорганізують ще два університети
20:57
баскетбол"Київ-Баскет" повторно переграв "Черкаські Мавпи" та став бронзовим призером Суперліги
20:43
Енергорегулятор виявив схему продажу електрики бізнесу за цінами для населення
Усі новини...