Милобог про вибори у Кривому Розі: вийшло, як із Януковичем у 2010-му

Понеділок, 28 березня 2016, 12:24

Супротивник Юрія Вілкула на попередніх виборчих перегонах у Кривому Розі Юрій Милобог вважає, що під час виборів мера 27 березня місто показало, що не любить іногородніх.

Так він прокоментував у понеділок "Укрінформу" попередні дані, що свідчать про перемогу Вілкула.

"Перемогою Вілкула Кривий Ріг показав, що іногородніх не любить. Тому демократичним силам надалі треба спиратися на місцеві еліти. Незважаючи на нинішній програш, оптимізму не втрачаємо", - зазначив Милобог.

"Під час виборів у 2015 році за мене у першому турі проголосувало понад 20 тисяч виборців, й більше 88 тисяч - у другому. Нині "Самопоміч", від якої я тоді балотувався, отримала понад 30 тисяч голосів. Тож у Кривому Розі альтернативи Вілкулу я, крім "Самопомочі", не бачу", - зазначив політик.

"Ми будемо продовжувати свою роботу. А поки що у нас вийшло, як у Донецьку: Янукович шапки крав, за гратами був, а став президентом", - зазначив Милобог.

На питання, чому він не балотувався цього разу як самовисуванець, Милобог підкреслив: "Це означало б вийти з партії. Зрадити "Самопоміч"? Я не міг цього зробити".

Як повідомлялося, на виборах 27 березня 2016 року перемогу, за попередніми даними, знову здобуває екс-регіонал Вілкул.

Комітет виборців заявив, що вибори у Кривому Розі не відповідають ні стандартам чесних та демократичних виборів, ні найменшому уявленню про законність.

"Фактично ми побачили вибори за стандартами режиму Віктора Януковича із масштабними схемами підкупу, використанням адмінресурсу та іншими порушеннями закону", - заявив гендиректор КВУ Олексій Кошель.

За його словами, в день голосування у Кривому Розі було як мінімум на 25% штучно збільшено явку виборців.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування