Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

У ГПУ не виключили, що за необхідності можуть допитати посла США

Понеділок, 28 березня 2016, 19:16

Заступник генпрокурора Юрій Столярчук заявляє, що у справі про американські гроші на реформування ГПУ в разі необхідності не проти допитати посла США Джеффрі Пайєтта.

Про це йдеться у статті "Української правди" присвяченій ситуації, що склалася навколо Генпрокуратури.

Відповідаючи на питання УП, чи можливо, що буде допитаний посол США Джеффрі Пайєтт у справі про гроші, Столярчук відповів: "Якщо слідчий переконається сам, і переконає процесуального керівника, що ситуація екстраординарна, що треба почути думку посла Пайетта, напевно вони захочуть дізнатися і мою думку, то в чому проблема?".

"Якщо є якісь застереження, порадимося, можливо, з кимось, може з генпрокурором. Може, ми дійсно робимо дурні кроки. Я не знаю. Але в чому проблема допитати пана Пайетта?" – заявив Столярчук на запитання журналіста.

Водночас він наголосив, що іншого заступника Генпрокурора Давида Сакварелідзе допитають обов'язково.

"Він один з тих, хто підписував документи. Як без Сакварелідзе з цим розібратися? Слідчий зобов'язаний допитати будь-кого, будь то заступник генпрокурора, чи президент", - сказав Столярчук.

Після публікації статті посол Канади в України Роман Ващук прокоментував заяви заступника генпрокурора.

"Читаю тепер спомини радянських зеків, щоб підготуватися і не розколотися на допитах про спроби допомагати реформам в Україні", - написав Ващук у своєму Твіттер.

Оксана Коваленко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування