Партія Яценюка підтримає прем’єра від нової коаліції, але має умову

Вівторок, 29 березня 2016, 10:32

Депутати від "Народного фронту" готові підтримати будь-якого кандидата у прем’єр-міністри, якого висуне нова коаліція, але вимагають забезпечити її законне створення.

Про це заявив лідер фракції "Народний фронт" Максим Бурбак із трибуни Верховної Ради, запропонувавши провести установчі збори коаліції о 12 годині.

Він назвав політичну кризу штучно створеною, але визнав необхідність виходити з неї.

Бурбак привітав те, що "Блок Петра Порошенка" озвучив свою кандидатуру на прем’єра - Володимира Гройсмана.

"Друге завдання, яке стоїть перед нами, – це формування міцної, дієздатної коаліції, не ситуативного об’єднання, яке вже через два-три місяці знову підірве роботу парламенту і уряду, а відповідальний союз демократичних сил", - сказав соратник Арсенія Яценюка.

"Тому вчора фракція "Народного фронту" прийняла рішення про ініціювання зустрічі з президентом, прем’єр-міністром, головою Верховної Ради та з фракціями демократичних сил, які готові стати учасниками коаліції", - заявив Бурбак.

За його словами, це має бути "відверта розмова, позбавлена політиканства і здобування тимчасових вигод".

"Нова коаліція має спиратися на ефективну коаліційну угоду, і ми готові працювати на її формування. Повинна бути представлена повноцінна програма дій уряду на наступний рік. Україна повинна побачити новий склад Кабінету міністрів", - заявив Бурбак

"Заради збереження стабільності в Україні, "Народний фронт" готовий поставити свої підписи під цими документами та підтримати того кандидата на посаду прем’єра, якого запропонує новостворена коаліція", - запевнив він.

"У свою чергу, ми очікуємо, що "Блок Петра Порошенка" надасть підписи членів своєї фракції та забезпечить обіцяні підписи ще щонайменше однієї фракції, аби сформувати коаліцію у конституційний спосіб", - заявив Бурбак.

Він сказав: "Вчора під час зустрічі з президентом ми порозумілися щодо необхідності проведення зборів учасників майбутньої коаліції".

"І сьогодні після голосування за подання президента про відставку генпрокурора, яку наша фракція підтримує одноголосно – пропонуємо, Володимире Борисовичу, скликати такі установчі збори на 12 годину", - заявив Бурбак.

Він привітав рішення фракції "Батьківщина" "повернутися (до складу коаліції) і виконувати програму Міжнародного валютного фонду".

Лідер фракції "БПП" Юрій Луценко підтримав ідею зібрати установчі збори коаліції о 12:00.

Згодом голова Верховної Ради Володимир Гройсман сказав, що о 12:15 у сесійній залі почнуться установчі збори нової коаліції.

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News