У Криму почали суд щодо заборони Меджлісу. Поклонська на місці

Четвер, 3 березня 2016, 08:37

У Верховному суді Криму, підконтрольному Росії, розпочався процес щодо заборони Меджлісу кримських татар, ініційований російським прокурором Криму Наталією Поклонською.

Про це повідомляють Крим.Реалії з посиланням на главу ЦВК Курултаю кримських татар Заїра Смедляєва.

За його словами, традиційно квартал біля будівлі суду оточений правоохоронцями, сам суд огородили турнікетами, в будівлю пускають через рамки металодетекторів, людей обшукують.

"Цього разу обрали найменшу будівлю суду, нагнали туди якихось студентів, щоб заповнити зайві місця і щоб було якомога менше слухачів засідання", - розповів Смедляєв.

За його інформацією, в суд вже з'явилася обвинувач Поклонська, від Меджлісу в залі суду присутні перший заступник Меджлісу кримських татар Наріман Джелял, член Меджлісу Еміне Авамілєва і адвокат Джеміл Темішев.

Як відомо, підконтрольний Росії прокурор Криму Наталія Поклонська звернулася до суду з вимогою заборонити Меджліс кримськотатарського народу і визнати його екстремістським.

У представницькому органі кримських татар заявили, що подана заява містить масу юридичних нестиковок, вважають позов політично мотивованим і морально готуються до заборони.

Кримська правозахисна група звернулася до міжнародних організацій із заявою про неприпустимість заборони Меджлісу кримськотатарського народу в Криму.

Євросоюз вже висловив стурбованість намірами заборонити діяльність Меджлісу кримськотатарського народу.

2 березня Міжнародна федерація з прав людини (FIDH) і Українська Гельсінська спілка з прав людини засудили переслідування Меджлісу кримськотатарського народу в Криму, діяльність якого російська влада Криму має намір заборонити на півострові.

Після анексії Криму Росією на початку 2014 року лідерам кримських татар Рефату Чубарову, Мустафі Джемілєву російська влада заборонила в'їзд на півострів на п'ять років.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News