Розгляд справи про розстріл майданівців перенесли на 14 квітня

Середа, 30 березня 2016, 14:51

Святошинський райсуд Києва переніс на 14 квітня підготовче засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням п’яти екс-беркутівців, яких звинувачують у розстрілі євромайданівців.

Про це у середу повідомив головуючий суддя Сергій Дячук, передає Радіо Свобода.

Йдеться про Сергія Зінченка, Павла Аброськіна, Олександра Маринченка, Сергія Тамтуру й Олега Янишевського.

Захисники екс-беркутівців зазначили, що їхні підзахисні продовжують ознайомлення з матеріалами справи, тому просили перенести засідання.

Водночас, на їхню думку, ознайомлення затягнеться до травня.

"Рішення про перенесення абсолютно виважене і законне, оскільки необхідно надати стороні захисту додатковий час для ознайомлення з матеріалами провадження. Матеріали налічують 186 томів, це надзвичайно багато, це сотні годин відеозаписів цих подій", – зазначає Псюк.

На наступному засіданні планують також розглянути клопотання сторони обвинувачення про продовження запобіжного заходу у вигляді арешту.

Як відомо, 23 лютого суд доповнив обвинувачення п'яти екс-працівників спецпідрозділу МВС "Беркут" статтями "вчинення терористичного акту" та "перешкоджання мирним зборам і мітингам" і продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 23 квітня.

Станом на 10 лютого у межах кримінальних проваджень щодо вбивств 48 активістів, замахів на вбивства 80 активістів повідомлено 25 підозр екс-беркутівцям.

16 лютого суд об'єднав в одне провадження справи проти п'яти екс-беркутівців. Ще 20 спецпризначенців оголошені у розшук.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News