У МЗС пояснили, чому українцям частіше відмовляють у шенгенських візах

Четвер, 31 березня 2016, 02:02

Шенгенські візи українцям не видають через надання неповної інформації, старі паспорти і конфлікт на Донбасі.

Про це пише dw.com.

За словами заступниці глави МЗС Олени Зеркаль, основна причина відмов у видачі віз - це "неспроможність надати усю інформацію, яка потрібна для оформлення віз".

Крім того, великий відсоток відмов пов'язаний із ситуацією на Донбасі, пояснила чиновниця.

"Відмови йдуть по старим паспортам, тому ми зробили фокус на видачі нових паспортів, в яких є біометричні дані", - повідомила Зеркаль.

Вона додала, що на даний момент вже більше двох мільйонів українців отримали паспорти з біометричними носіями інформації.

Відповідаючи на питання, чи є реальним отримання Україною безвізового режиму з ЄС, Зеркаль відповіла: "Так, я вважаю, що це реально. І це цілком реально буде цього року".

Заступниця глави МЗС також висловила сподівання, що цьому процесові вже нічого не зможе завадити.

За повідомленнями українських ЗМІ, у 2015 році відмови в оформленні віз отримали 3,4 відсотка заявників з України. 2014 року цей показник становив до двох відсотків, а у 2013-му - 1,7 відсотка.

Також повідомлялося, що за спостереженнями консулів шенгенських держав, протягом 2015 року українці у низці консульств стали отримувати більше відмов у видачі віз через те, що до консульств почало надходити більше фальсифікованих документів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування