Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рада закликала світ стати на захист кримських татар

Четвер, 31 березня 2016, 14:22

Верховна Рада закликала міжнародне співтовариство засудити намір Росії заборонити діяльність Меджлісу кримськотатарського народу і визнати його екстремістською організацією.

За відповідне звернення парламентарі проголосували на засіданні у четвер.

"У проекті звернення ми закликаємо усіх світових лідерів, визнаних суспільних діячів докласти зусиль для захисту кримських татар від дискримінації та переслідувань з боку Російської Федерації", - зазначила депутат Ганна Гопко, представляючи з трибуни засіданні ВР.

Рада також вимагає від Росії негайно припинити політику, спрямовану на порушення прав людини і свобод громадянина в Криму як невід'ємної частини суверенної території України, в тому числі прав кримських татар як корінного народу України.

Також депутати закликали світову спільноту здійснити всі необхідні кроки для недопущення заборони діяльності Меджлісу кримськотатарського народу.

Звернення буде направлено Організації Об'єднаних Націй, Європейському парламенту, Парламентській асамблеї Ради Європи, Парламентській асамблеї Організації з безпеки і співпраці в Європі, світовим лідерам і всім членам міжнародної спільноти.

Як відомо, під час свого виступу на засіданні Радбезу ООН 18 березня лідер кримських татар Мустафа Джемілєв заявив, що можлива заборона російськими окупантами діяльності Меджлісу кримськотатарського народу в Криму буде означати війну всьому народу кримських татар.

Валентина Романенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...