Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сенцова помістили у карантинне відділення ІК-1 Якутська

Четвер, 31 березня 2016, 18:07

Українського режисера Олега Сенцова, засудженого до 20 років позбавлення волі, доставили в ІК-1 Якутська і одразу ж помістили у карантинне відділення.

Про це повідомляє "Радио Свобода".

Сенцова відвідали члени Громадської спостережної комісії республіки. За словами голови комісії Валентини Кирилліної, умови утримання в колонії задовільні.

"На момент відвідування в спальному приміщенні було семеро людей. Ліжка прибрано, постільна білизна чиста. У їдальні є холодильник, чиста питна вода, радіоприймач", – зазначила Кирилліна.

Вона також повідомила, що настрій у Сенцова хороший. "Висловив думку, що умови утримання значно краще, ніж у центральних установах", – сказала голова комісії.

Олег Сенцов і Олександр Кольченко, визнані правозахисним рухом "Меморіал" політичними в'язнями, були етаповані з СІЗО в Ростові-на-Дону на початку лютого.

Кольченка направили відбувати покарання у Челябінськ, а Сенцова доставили в ІК-1 Якутська. Адвокати Кольченка і Сенцова мають намір звертатися до суду для переведення підзахисних в колонію ближче до дому.

У травні 2014 року в окупованому Криму представники російської влади затримали українського режисера Олега Сенцова разом з 25-річним Олександром Кольченком, Геннадієм Афанасьєвим і ще кількома українцями.

25 серпня 2015 року Сенцов і Кольченко були засуджені російським судом: Сенцов засуджений до 20 років позбавлення волі в колонії суворого режиму за створення в Криму терористичної групи та організації підпалів офісів місцевого відділення партії "Єдина Росія" і організації "Російська громада Криму", Кольченко - до 10 років, "за співучасть в терористичному акті".

Міжнародні правозахисні організації заявляли про упередженість процесу та вимагали звільнити українців.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: