Генпрокуратура трьома способами викликала Сакварелідзе на допит

Четвер, 31 березня 2016, 18:58

Генпрокуратура викликає на допит екс-заступника Генпрокурора Давіда Сакварелідзе.

Про це ГПУ повідомила публічно через свій сайт, наводячи копію повістки.

Сакварелідзе викликають у якості свідка у кримінальному провадженні.

 

У прес-службі зазначили, що Сакварелідзе було повідомлено про виклик 30 березня  телефоном.

"В телефонній розмові останній не заперечив про явку на допит до начальника управління Генпрокуратури в п’ятницю – 1 квітня 2016 року. Повістка про виклик 31 березня 2016 року, зокрема, була надіслана Сакварелідзе і на електронну пошту", - повідомили у ГПУ.

"Додатково інформуємо, що відповідно до вимог ст. 135 Кримінального процесуального кодексу України (порядок здійснення виклику в кримінальному провадженні) – особа викликається до слідчого, прокурора, слідчого судді, суду шляхом вручення повістки про виклик, надіслання її поштою, електронною поштою чи факсимільним зв'язком, здійснення виклику по телефону або телеграмою", - попередили в ГПУ.

Як повідомлялося, генпрокурор Віктор Шокін звільнив Сакварелідзе у вівторок. Цьому передував тривалий конфлікт між обома чиновниками. Сакварелідзе стверджував, що Шокін, зокрема, перешкоджає розслідувати справу "діамантових прокурорів".

У Генеральній прокуратурі пояснили звільнення Сакварелідзе "порушенням прокурорської етики та неналежним виконанням своїх функцій".

Президент Петро Порошенко заявив про намір поговорити з новим прокурором про поновлення екс-заступника генпрокурора, звільненого Шокіним прямо перед голосуванням за його відставку.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування