Глави українських держкомпаній працюють "майже задарма"

П'ятниця, 1 квітня 2016, 13:35

13 з 30 найбільших українських держкомпаній розкрили дані про зарплати своїх керівників.

Про це йдеться в статті "Які зарплати у топ-менеджеров держкомпаній".

Всього запити розсилалися 30 компаніям, але погодилися розкрити дані лише 13.

"Рівень оплати праці топ-менеджменту українських держкомпаній говорить про те, що очолюють найбільші держкомпанії країни, обороти яких обчислюються мільярдами, переважно "альтруїсти" і "патріоти", - йдеться у статті.

Так, голова нафтогазовидобувного гіганта НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв отримує всього 1,5 тис євро "чистими" в перерахунку з гривні.

"Це зарплата керівника вертикально-інтегрованої нафтогазової компанії, вартість активів якої сягають 500 млрд гривень, а доходи на рівні 70-80 млрд гривень. Стільки ж приблизно отримує рядовий фахівець нафтовидобувної компанії, вартість якої не перевищує і десятка мільярдів, або водій-далекобійник", - сказано в статті.

Більшість керівників запевняють, що залишаються на своїх посадах виключно для проведення реформ і "зміни країни".

В середньому 85 тис. гривень на місяць отримує президент НАЕК "Енергоатом" Юрій Недашковський.

Зарплата глави Державної продовольчо-зернової корпорації (ДПЗКУ) як у офіціанта круїзного лайнера. Посадовий оклад глави "ДПЗКУ" в даний момент становить 19,080 тис. гривень. За посадою встановлені доплати і надбавки в розмірі 100% посадового окладу".

Місячний оклад директора "Украероруху" Дмитра Бабейчука на 2014 рік склав 29,6 тис гривень.

Посадовий оклад директора ДП "Укрспирт" на 2016 рік становить 14 тис гривень.

"Оклад голови "Укравтодору", як і стан українських доріг, залишає бажати кращого - 6,391 тис. гривень. Доплата за ранг - 145 гривень. Соціальна доплата (надбавка працівникам, які працювали з матеріальними носіями, які є державною таємницею) - 15%", - йдеться в статті.

 

Підприємства, які вирішили приховати інформацію про доходи своїх керівників, посилаються на те, що вони не є розпорядниками бюджетних коштів.

Серед них такі компанії як "Укрпошта", "Аграрний фонд", "Центреенерго", ОПЗ, "Вугілля України", "Укрзалізниця", "Запоріжжяобленерго", "Антонов", "Турбоатом" і інші.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування