Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гройсман не каже, хто буде замість Міклоша і чи буде Ложкін у Кабміні

Понеділок, 11 квітня 2016, 13:15

Претендент на посаду прем’єр-міністра Володимир Гройсман не розкриває, чи працюватимуть в уряді Борис Ложкін та словацький політик Іван Міклош.

На брифінгу у Верховній Раді на запитання журналістки, чи правда, що Міклош і Ложкін уже не розглядаються як кандидати на роботу в уряді, він відповів:

"З Іваном Міклошем, – якого я надзвичайно поважаю, який є достатньо професійним, якісним реформатором, – ми будемо працювати. Про формат цієї співпраці і про те, як це буде відбуватися, ми повідомимо спільно з Іваном".

"А що стосується Бориса Євгенійовича – наскільки я знаю, він поки ще остаточно рішення не прийняв про входження в уряд. А така можливість розглядалася… Почекаємо відповідь Бориса Євгенійовича (чи він буде працювати в уряді – ред.)", - додав Гройсман.

На запитання, яку тоді кандидатуру пропонують на міністра фінансів, він по суті не відповів: "Хочу тільки підкреслити, що є ряд кандидатур, які я вважаю якісними, і наполягаю на тому, щоб вони були розглянуті у склад Кабінету міністрів".

"Зараз триває робочий процес. Щойно будуть відповідні рішення, я зразу вам про це повідомлю", - сказав претендент на крісло прем’єра.

На запитання, скільки посад у новому Кабміні отримає "Народний фронт", Гройсман відповів: "Краще запитати це у представників "Народного фронту".

"Ряд пропозицій "Народного фронту" кадрових є достатньо позитивними, як і цілий ряд пропозицій "Блоку Петра Порошенка" є достатньо позитивними і якісними. Можу сказати, що в більшості склад уряду буде достатньо професійним", - зазначив Гройсман.

"Далі все буде по завершенню формування коаліції. І пропозиції самої коаліції - як вони бачать, хто буде прем’єр-міністром, як вони бачать, який буде склад уряду", - додав він.

"І тоді буде вже й мені легше приймати рішення остаточне з точки зору того, чи я готовий працювати з цією командою, яка буде мати підтримку коаліції", - заявив Гройсман.

Він наголосив, що як кандидат у прем’єри подаватиме "узгоджений із коаліцією" склад уряду.

"Зараз триває технічна робота над остаточним узгодженням пропозицій щодо кандидатур. Я про ці кандидатури сказав раніше – цей список не змінився. Я вважаю, що багато з тих, кого я назвав, мають бути присутніми на перших позиціях в оновленому уряді", - сказав Гройсман.

Раніше він обіцяв прозорість у питанні формування Кабінету міністрів.

Читайте також:

Яким буде Кабмін: Аваков і Кириленко лишаються, Міклоша не буде

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування