Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Куценко каже, що справу Каська політизують

Понеділок, 11 квітня 2016, 13:22

Прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко заявляє, що провадження щодо адвоката і екс-заступника генпрокурора Віталія Каська не є винятковим.

Про це він сказав під час брифінгу у понеділок.

"Схильність до обману у Каська проявляється не лише під час отримання квартир, але і під час сьогоднішнього брифінгу. Ми просили всіх не політизувати вказаний процес. Перевірка по квартирах, по їх отриманню проводиться не лише по пану Віталію Каську, але і по інших працівниках та колишніх працівниках органів прокуратури", - сказав він.       

"Будуть перевірені абсолютно всі прокурори і пан Касько не є якесь виключення", - додав Куценко.

Водночас він розповів, що Каська звинувачують за статтею "шахрайство" і під час зачитання йому повідомлення про підозру "дотримані всі вимоги діючого законодавства".

"Кожну фразу, кожне речення, у чому він підозрюється, він чув. Підозра одразу підписана заступником генерального прокурора України Романом Говдою, адже сьогодні були нарікання, що пан Касько є адвокатом і є певна процедура. Так у відповідності до кримінально-процесуального кодексу, а також у відповідності до закону про адвокатуру повідомлення про підозру адвокатам здійснюється генеральним прокурором України, або заступником генерального прокурора України, або прокурором області", - сказав Куценко.

Куценко розповів версію звинувачення прокуратури.

"У 2003 році, коли він (Касько – ред.) працював в органах прокуратури, пан Віталій Касько скористався правом отримати державне житло. Він отримав 1-кімнатну квартиру площею 48 м² у місті Києві. Така практика є".

"Далі прописує в цю квартиру свою маму. Після цієї операції сам виписується. Мама при цьому є власницею квартири у Львові. Тобто квартировинаймач залишається один – мама пана Каська. Після цього, як квартировинаймач залишився один, вона подає документи і вказану квартиру приватизовує, тобто безоплатно отримує у власність від держави. В такий спосіб мама стає власником двох квартир. Квартиру у Львові вона продає і купує нову у Києві площею 70 м²", - розповів Куценко.

За його словами, у 2010 році Касько знову подає документи на отримання службового житла. На цей час він отримує квартиру 155 м² на Дружби народів у Києві.

"Щоб отримати квартиру такої площі, він подає такі цікаві документи, що він мешкає разом із дідусем, мамою та сестрою, які є безхатченками. А тому він просить надати йому таку службову квартиру. Отут саме і є обман", - заявив Куценко.

Він додав, що в 2014 році звільнившись з прокуратури Касько здійснює приватизацію цієї квартири.

Як відомо, Каську у неділю 10 квітня пізно ввечері на вулиці зачитали підозру у вчиненні злочину. 

Українська правда

 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: